سه شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳

معرفی گروه:

علوم و مهندسی مواد یک حوزه میان رشته‌ای است که در آن رابطه بین ساختار و خواص مواد به منظور طراحی مواد جدید برای پاسخگویی به نیازهای روزافزون فناوری مواد مورد بررسی قرار می­گیرد. امروزه با افزایش تحقیقات در زمینه نانو، مهندسی مواد به یکی از رشته­ های پیشرو در عرصه دانش تبدیل شده ‌است. به ‌طور خلاصه یک مهندس مواد در نخستین گام به ‌کمک میکروسکوپ الکترونی روبشی، میکروسکوپ الکترونی عبوری، پراش پرتوهای ایکس و یا روش­ها و تجهیزات مشابه به شناسایی و بررسی ساختار میکروسکوپی مواد گوناگون می­ پردازد. در گام بعدی خواص مختلف مواد مورد اندازه­ گیری قرار می­ گیرند تا روش­های تولید مواد جدید یا بهبود خواص مواد قبلی فراگرفته شود.

در یک دسته بندی کلی، مواد مورد مطالعه در مهندسی مواد به شش گروه اصلی فلزات، سرامیک­ها، پلیمرها، مواد مرکب (کامپوزیت­ها)، بیومتریال  (مواد زنده) و نیمه­ هادی‌­ها تقسیم می­شوند.

در علوم و مهندسی‌ مواد، دو علم‌ شیمی‌ و فیزیک‌ اهمیت‌ ویژه­ ای‌ پیدا می­ کنند. چرا که‌ بررسی‌ خواص‌ مواد بدون‌ آشنایی‌ با این‌ دو علم‌ امکان‌ پذیر نیست. دانشجوی‌ این‌ رشته‌ علاوه‌ بر فیزیک‌ و شیمی‌ باید از دانش‌ ریاضی‌ اطلاعات‌ کافی‌ داشته‌ و قدرت‌ تجزیه‌ و تحلیل‌ خوبی‌ داشته‌ باشد و بدون‌ شک‌ مهندس‌ این‌ رشته‌ بیش‌ از توان‌ جسمانی‌ خوب‌، نیاز به‌ ذهنی‌ خلاق‌ و کنجکاو دارد.

با توجه به اهمیت و نقش صنایع زیربنایی و سنگین از جمله تولید فلزات، مواد و قطعات صنعتی در توسعه و پیشرفت کشور و به منظور گسترش دانش و فنون علوم و مهندسی مواد، گروه علوم و مهندسی مواد دانشگاه ارومیه جهت آموزش نیروی انسانی متخصص در مقاطع مختلف در شاخه­ های‌ مرتبط تاسیس و از مهرماه سال 1394 اقدام به پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی رشته مهندسی مواد و متالورژی در گرایش مهندسی متالورژی با زمینه­ های تولید فلزات، ریخته­ گری، شکل دادن فلزات و مهندسی سطح نموده است.

طول دوره تحصیل

طول دوره کارشناسی بطور متوسط چهار سال است که در 8 ترم برنامه­ ریزی و اجرا می­ شود. هر ترم شامل 16 هفته آموزش کامل در نظر گرفته شده است. دروس نظری به ازاء هر واحد، 16 ساعت (یک ساعت در هفته) و دروس عملی و آزمایشگاهی به ازاء هر واحد 48 ساعت (سه ساعت در هفته) می­باشد. پروژه کارشناسی به تعداد 3 واحد و کارآموزی 240 ساعت به تعداد 1 واحد جز دروس تخصصی می­باشند.

مسئولین گروه

مدیریت گروه