دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳

همزمان با پیشرفت علم و فناوری، تقاضا و نیازمندی‌های افراد و سازمان‌ها در عرصه‌های علمی و صنعتی نیز افزایش پیدا کرده است. از جمله این نیازمندیها می‌توان به ذخیره‌سازی و پردازش داده‌های حجیم، مدل-سازی و شبیه‌سازی پدیده‌های فیزیکی، حل معادلات عددی پیچیده، دینامیک سیالات و مکانیک محاسباتی، بیوتکنولوژی و ژنتیک اشاره کرد. کاربردهایی از این قبیل نیاز به انجام محاسبات سنگین و زمانبر دارند که معمولا از عهده کامپیوترهای معمولی خارج است. به منظور پاسخگویی به چنین نیازهایی، از اوایل سال جاری با همت و تلاش  معاونت محترم پژوهشی جناب آقای دکتر خلیلیان و با حمایت ریاست محترم دانشکده جناب آقای دکتر شیدایی تصمیم به راه‌اندازی مرکز محاسبات در دانشکده فنی مهندسی دانشگاه گرفته شد. این مرکز در حال حاضر شامل 3 سیستم با پردازنده 32 هسته‌ای و 7 سیستم با پردازنده 16 هسته‌ای ، 1 ترابایت حافظه اصلی و 128 گیگ رم  میباشد .  با توجه به این منابع، این مرکز می‌تواند به چندین نفر به طور همزمان سرویس دهد. با توجه به اهمیت این مرکز، دانشگاه در نظر دارد که، با تخصیص بودجه مورد نیاز، سالانه بر قدرت محاسباتی این مرکز اضافه نماید. مرکز محاسبات سنگین دانشگاه ارومیه هم‌اکنون آماده ارائه سرویس به اعضای هیئت علمی، دانشجویان و پژوهشگران در سطح دانشگاه ارومیه می‌باشد. تیم مدیریتی و فنی این مرکز به صورت مستمر در تلاش است تا بتواند در آینده‌ای نزدیک قابلیت‌ها و سرویس‌های این مرکز را گسترده‌تر کند به طوری که دیگر مراکز علمی و صنعتی، به ویژه در سطح استان، از سیستم های مرکز مذکور بهره ببرند. مرکز محاسبات دانشگاه در نظر دارد که در طول سال اقدام به برگزاری دوره‌ها و کارگاه‌های آموزشی کند تا باعث ارتقاء سطح علمی و دانش عمومی اساتید محترم و دانشجویان عزیز گردد. امیدواریم که راه‌اندازی چنین مرکزی مایه‌ی خیر و برکت برای دانشگاه ارومیه و استان آذربایجان غربی بشود.جهت اطلاعات بیشتر میتوانید با شماره تماس 31942962  044  هماهنگی های لازم را انجام بدهید .