پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳

گروه معدن

در مهرماه سال ۱۳۷۸ (۱۹۹۹) گروه مهندسی معدن فعالیت خود را آغاز نمود به طوری که این گروه نخستین مؤسسه آموزشی رسمی در آموزش مهندسی معدن در استان آذربایجان غربی می‌باشد. مهندسی معدن در رابطه با پی‌جویی و اکتشاف ذخایر معدنی، طراحی، توسعه و مدیریت معادن برای استخراج ذخایر معدنی و منابع انرژی سر و کار دارد. دانش مهندسی معدن در تمام مراحل پروژه‌های معدنی شامل اکتشاف و ارزیابی ذخایر معدنی، برنامه‌ریزی و توسعهٔ استخراج معادن، فرآوری، انباشت ایمن مواد باطله و بازسازی محیط (معادن) در حین و پس از معدن‌کاری به‌کار می‌رود . مهندسی معدن نیازمندی‌های فعلی و آتی صنایع را فراهم می‌کند. دورهٔ کارشناسی ارشد مهندسی معدن این گروه در گرایش استخراج معدن در مهرماه سال ۱۳۸۵ (اکتبر ۲۰۰۸) آغاز به کار نموده است. همچنین دورهٔ کارشناسی ارشد گرایش اکتشاف معدن در مهرماه سال ۱۳۸۸ راه‌اندازی شد. دانشجویان دوره کارشناسی باید تعداد ۱۴۲ واحد درسی شامل ۳ واحد پروژه، ۲۱ واحد عمومی، ۳۲ واحد علوم پایهٔ مهندسی نظیر دروس ریاضیات، فیزیک، استاتیک، دینامیک، شیمی و زمین‌شناسی ، و ۷۸ واحد دروس تخصصی معدن و چند واحد عملیات صحرایی بگذرانند. همچنین در دورهٔ کارشناسی دانشجویان لازم است دو دورهٔ کارآموزی تابستانی را هر کدام معادل ۲۴۰ ساعت کار عملی در معادن بگذرانند. دانشجویان دوره کارشناسی ارشد ۳۲ واحد درسی شامل ۶ واحد پایان نامه و ۲ واحد سمینار می‌گذرانند. در حال حاضر، گروه مهندسی معدن حدود ۱۵۰ دانشجو در مقطع کارشناسی و ۱۲ دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد دارد. در حال حاضر گروه مهندسی معدن دانشگاه ارومیه دارای هفت نفر هیأت علمی تمام وقت در تخصص‌های مختلف مکانیک سنگ، استخراج معدن، زمین‌شناسی اقتصادی و زمین‌شناسی کاربردی می‌باشد. این گروه دارای آزمایشگاه‌های تحقیقاتی و آموزشی مکانیک سنگ، کانه‌آرایی، کانی‌شناسی، سنگ‌شناسی، کارتوگرافی و مرکز کامپیوتر می‌باشد. از زمان تأسیس گروه مهندسی معدن تاکنون، بیش از ۱۵۰ نفر مهندس معدن فارغ التحصیل شده‌اند که حدود ۶۰ نفر از آن‌ها در کنکور کارشناسی ارشد با رتبه‌های خوب پذیرفته شده‌اند. برخی از فارغ‌التحصیلان این گروه نیز وارد بازار کار بویژه در بخش خصوصی شده‌اند. در زمینهٔ پژوهشی، حدود ۲۰ طرح تحقیقاتی توسط اعضای هیات علمی این گروه به انجام رسیده و بیش از ۱۰۰ مقاله توسط آن‌ها در همایش‌ها و مجلات مختلف ارائه شده است.

مسئولین گروه

مدیریت گروه